Timo Tolonen otti ylivoimaisen voiton

Timo Tolosen heti maanantai-iltana nappaamalle reilun 14 kilon naaraslohelle ei löytynyt vastusta Lohiviikon viimeisenäkään kilpailuyönä. Parhaansa kisakumppanit yrittivät: Tuomo Heinonen nosti puolenyön jälkeen 6,6-kiloisen naaraan Immosesta ja Jani Alatalo pari tuntia myöhemmin runsaan seitsemän kilon naaraan Kotanivasta. Ne riittivät nyt sijoille 8. ja 7.

Tolosen voittokala on ainoa yli kymmenkiloinen tämän vuoden kilpailussa, sillä kisan kakkosen Esa Peltosen kojamo jäi tuosta taianomaisesta rajasta 50 grammaa. Timo Kusminin kolmosuros puolestaan painoi 9,55 kiloa.

Kaikkiaan punnitukseen tuotiin kisan aikana 29 kalaa, joista noin puolet oli kilon kahden tittejä. Lohensoutajia kisassa oli tänä vuonna mukana kaikkiaan 83.

Muonion Lohiviikko päättyy perinteiseen tapaan tänään lauantaina palkintojenjakoon ja Harrinivan lohitansseihin, joissa menosta vastaa Ilmari Piippola ja Palaava Komeetta. Palkintojenjako alkaa Harrinivan pihalla kello 20, ja orkesteri aloittaa noin kello 23.

Kalamiesilta myös ensi vuoden ohjelmaan

Muonion lohiviikkojen ensimmäinen kalamiesilta Karimellassa keskiviikkona täytti tehtävänsä. Kilpailunjohtaja Juha Niemelä kertoo, että osallistujia oli yli kolmekymmentä ja juttua riitti.

”Sauna oli lämmin, ja niin oli vesikin. ’Kylmässä’ jokivedessä näkyi paljon kalamiehiä polskimassa, ja ajateltiin jo lähettää Ilta-Sanomiin kuva, että Muonionjoella on havaittu vaaleita hylkeitä…”

Muonion lohiviikot kiittää hienosta illasta Risto Mämmiojaa ja Markku Kauppilaa. Myös ilmojen haltia oli tapahtumalle suosiollinen, sillä ukkonen meni ohi Ruotsin puolelta.

”Ensi vuonna uudestaan ja isommalla joukolla”, Niemelä lupaa.

Kahdeksan saaliskalaa toisen jakson alkupuoliskolta

Keskiviikkoillan ukkosen ja torstaiyön sateen jäljiltä Muonion lohiviikon toinen kilpailujakso aloitettiin hieman ensimmäistä viileämmissä oloissa. Toisen jakson ensimmäisellä puoliskolla punnituspaikoille tuotiinkin kaikkiaan kahdeksan saaliskalaa.

Useimmat nyt saaduista kaloista ovat alle kaksikiloisia tittejä, mutta onpa joukossa pari kuusikiloistakin sekä lähes seitsemän ja puolen kilon naaras, jonka Asko Rauta nosti Kaarnekosken alta perjantaina aamupäivällä. Se riittää tällä erää viidennelle sijalle.

Toinen kilpailujakso jatkuu puolipilvisessä tai melkein selkeässä säässä hellerajan alapuolella.

Onkikisassa 38 lasta ja 39 kalaa

Viimeöisen sateen jälkeen oli matoja kaivettu ja lapset huoltajineen suunnistivat Pekosen rantaan lasten onkikilpailuihin. Osallistujia oli huikeat 38 lasta, ja he nostivat yhteensä 39 pikkukalaa puolen tunnin kisan aikana.

Voiton vei Annika Rauhala kuudella kalalla, ja hyvänä kakkosena oli Aarne Kangosjärvi neljällä kalalla. Hilma Virkkunen oli kolmantena kolmella todella isolla särjellä, sekä Jemina Reponiemi neljäntenä kolmen kalan saaliilla.

Aurinko helli kilpailijoita, sekä heidän vanhempiaan. Näissä kisoissa juodaan kahvia ja syödään pullaa tuloksia odotellessa ja kaikki lapset palkitaan. Mukavaa oli jälleen kerran!

Harrikisan pääosissa hauki, salama ja ahven

Kalastus on jännittävää, sen saivat kokea nuorten harrisarjaan osallistuneet tänä iltana.

Hilma Virkkusella oli hauki kiinni, mutta sepä puri siiman poikki ja vei Hilman mepsin mennessään. Huoltojoukoissa olleen isän ei auttanut kuin kaivaa kalapakista lisää uistimia tyttärelleen.

Heti kisan alkuun Inga Alatalo nappasi kaksi harria, 34- ja 32-senttiset, jotka kumpikin menivät takaisin jokeen kasvamaan lisää pituutta, vaadittuun 35 cm mittaan.

Taivas salamoi ja kaikki kalastajat kävivät välillä Harrinivan kodassa sateensuojassa, minkä jälkeen harrin pyynti jatkui. Tuloksetta. Kisan viime minuuteilla Johanna Juustovaara pyysi vielä ahvenen (22 cm) kotiinviemisiksi, mutta muut eivät saaneet kuin kokemusta. Urheita vesisateessa kalastajia tuli kisaamaan kuitenkin kahdeksan nuorta huoltajineen.

Huomenna jatketaan onkimista mato-ongella Pekosella klo 18.

Harrikisa

Top