Tuorein voimin toiselle kilpailujaksolle

Kello 12:n lyönnit käynnistävät Muonion Lohiviikkojen toisen kilpailujakson, joka kestää peräti 32 tuntia eli torstai-iltaan kello 20:een. Sääennuste lupaa soutelijoille lämmintä urakkaa, varsinkin torstaina, jolloin lämpötila noussee hellerajan tuntumaan. Yöstäkään ei ole luvassa hyistä, vaan lämpömittarin pylväs laskee alimmillaan vain kymmenen asteen tietämiin.

Toiselle kilpailujaksolle lähdetään jännittävästä asetelmasta: kärjessä on kaksi lähes identtistä 14-kiloista lohta. Ensimmäisen jakson aikana uroskaloja tuotiin punnittavaksi kaikkiaan yhdeksän, neljä Harrinivan ja viisi Lohestajatorpan punnituspaikalle. Kilpailijoita on toisen jakson alkaessa mukana lähes 80.

Kilpailijoiden koukkuihin tarttui maanantai-illan ja tiistaiaamun kuluessa myös ainakin seitsemän naaraslohta, sillä sen verran vapautusilmoituksia järjestäjät saivat avausjakson aikana. Todistetusti takaisin kutujokeensa lasketusta marjaksesta kilpailija saa 30 euron palkkion, minkä lisäksi Tornio-Muoniojokiseura kuittaa 20 euroa lohensuojelun edistämiseen. Vapautuspalkkion takana ovat Harriniva, Hullu Poro ja Lapland Hotels.