Punnitukseen tuotavien kalojen kuntoa pidetään silmällä

Kuolleita tai heikkokuntoisia kaloja on nyt havaittu myös Muonionjoen rannoilla. Aiemmin havaintoja kuolleista tai riutuvista kaloista on tehty Tornionjoella muun muassa Pellossa ja Lappeassa.

”Vielä alkuviikosta todettiin, että Lohiviikon kilpailualueella kuolleita tai heikossa hapessa olevia kaloja ei ole, mutta nyt tilanne on ilmeisesti sitten toinen”, sanoo Muonion lohiviikon kilpailunjohtaja Juha Niemelä.

Niemelä ei usko, että yksikään kilpailija turvautuisi vilppiin, mutta punnituspaikoilla pidetään nyt tavallistakin tarkemmin silmällä punnittavaksi tuotavien kalojen kuntoa.

”Toivomme, että kalastajat pitävät mielessään, että tämä on kuitenkin lohensoutukilpailu, jossa pelin pitää olla rehtiä.”

Lohi on helteiden vuoksi liikkunut viime päivinä heikonlaisesti, mutta Niemelän mukaan Lohiviikolla ei tänä vuonna jouduta arpomaan ainakaan kärkipään palkintoja.

”Titit saapuvat juuri aikataulussaan, eli Väylässä on ensi viikolla paljonkin nostettavaa. Vilkkaasti liikkuvat nuoret kalat saavat liikkeelle myös piiloissaan lymyilevät isommat lohet, joista joku saattaa aina erehtyä vaappuunkin”, Niemelä uskoo.

Muonion Lohiviikon kilpailu alkaa maanantaina iltaseitsemältä, kun lohen viikkorauhoitus Tornion-Muonionjoella päättyy.