Päivä yllätti kookkailla kaloilla

Muonion lohiviikon tämänhetkinen johtokala nousi perjantain vastaisena yönä ja ensimmäinen yli kymmenkiloinen kilpailulohi tiistain vastaisena yönä, mutta ei pidä paikkaansa, etteikö iso kala kävisi syöttiin myös keskellä kirkasta päivää. Veikko Kusmin nosti edellisen johtokalan torstaina iltapäivällä, ja suuria eväkkäitä tuotiin punnitukseen myös perjantaipäivän kuluessa.

Petteri Huhtalo toi aamupäivällä Pakamukkaan Kaalamansuvannosta nostamansa naaraskalan, jolla oli painoa tasan 13 kiloa – sata grammaa enemmän kuin edellisellä kakkoskalalla. Puolenpäivän jälkeen Olli-Pekka Silvola puolestaan sai Reponivasta 11,3-kiloisen marjaksen, jolla heltisi viides sija. Lisäksi päivä tuotti tuloslistalle kolme noin seitsemän ja puolen kilon kalaa sekä pari pienempää.

Kärkiviisikko koostuu nyt kokonaan yli kymmenkiloisista. Kaikkiaan kaloja on kisan aikana tuotu punnitukseen 44, ja lohiviikon voittajan titteliä on tähän asti tavoitellut 126 lohestajaa.

Mitä tuo edessään lohiviikon viimeinen kisayö – löytyykö Väylästä vielä voittaja 17-kiloiselle johtokalalle? Kuuleman mukaan isoja vonkaleita on ollut siimojen päissä edellisöinäkin, mutta ovat onnistuneet karkaamaan…

Yöksi on luvassa poutaa ja noin 15 asteen lämpöä. Kireitä siimoja!