Onnittelut Jaska Vuopiolle ja kiitokset osanottajille

Kilpailu käytiin varsin helteisissä olosuhteissa. Kilpailun alussa saatiin kalaa kuluvaan kesään verrattuna todella hyvin. Viikon aikan vesi laski ja lämpeni huomattavasti ja kalojen saanti tyrehtyi.

Kilpailun kärkikalat saatiin kisan alussa, eikä voittokalaa saatu liki perinteiseen tapaan viimeisenä yönä. Viimeiset kisassa saadut kalat olivat tittejä ja isommukset pysyivät montuissaan, vaikkakin hyppelivät ja näyttäytyivät kalastajille tämän tästä.

Onnittelut kaikille kalan saaneille ja erityisesti voittajalle, ”Saitajokisuun mestarikalastaja” Jaska Vuopiolle, sekä lämpimät kiitokset kaikille kilpailua tukeneille yrityksille ja erityisesti osanottajille, joita tänä vuonna oli peräti 129 henkilöä.

Kalat olivat terveitä lukuun ottamatta yhtä kalaa. Siihen oli iskenyt vesihome kyljessä olevan naarmuun, jonka aiheuttaja on todennäköisesti ollut perho taikka vaappu. Kilpailualueella nähtiin yksi kuollut kala kelluvan alavirtaan, joten puheet massakuolemista täällä yläjuoksulla jokea ovat pahasti yliammuttuja.

Aiemmin havaitut kalakuolemat ovat suurimmalta osin johtuneet kalojen saamista vammoista rysissä ja sumpuissa sekä niiden käsittelystä kun niitä paiskottu takaisin mereen. Ihmeellistä on, että suurin osa noista kaloista oli noin viisikiloisia….

Juha Niemelä

P.S. Palkintojen jako ja päätöstanssit pidetään perinteiseen tapaan illalla Harrinivassa. Tervetuloa!