Mylly-Matti nappasi Lohiviikon

Muonion tämänvuotisen lohensoutuviikon on voittanut Mylly-Matti eli muoniolainen Matti Myllykangas. Hän nosti voittoisan 14,7 kilon naaraslohen perjantaiaamuna kello 8.50 Nivan kohdalta. Pituutta voittokalalla on 111 senttiä.

Lohiviikon kilpailu päättyi lauantaina kello 12.

Toisen sijan toi Arto Sarajärvelle 12 kilon ja 550 gramman naaraslohi ja kolmannen Veikko Kusminille 300 grammaa kevyempi naaras. Edellinen nousi Kattilasuvannosta perjantaina kello 13.55 ja jälkimmäinen Kaalamasta vajaat neljä tuntia aiemmin.

Viimeisen kisayön ja lauantaiaamun aikana punnitukseen tuotiin vielä seitsemän kilpailukalaa, joista suurin oli Juhani Roimaan Torpan niskalta saama kahdeksankiloinen marjas. Tämän vuoden Lohiviikolla sillä heltisi 16. sija.

Lohiviikon voittoa tavoitteli tänä vuonna 97 kalanaista- ja miestä, joista 32:lle Ahti soi antejaan. Kaloja kisassa punnittiin yhteensä 37.

”Kisa meni todella hyvin siihen nähden, että olosuhteet olivat sangen haastavat. Vesi nousi kisan aikana yli 30 senttiä, oli ukkosta ja sadetta”, summaa Muonion Lohiviikot ry:n puheenjohtaja Juha Niemelä.

”Toisaalta veden nousu myös jäähdytti Väylää niin, että loppuvaiheessa tuli näinkin isoja kaloja. Saalismäärä ei ollut huippuvuosien tasoa, kun taas osanottajamäärä nousi lähes sataan. Hieno kisa!”

Lohiviikko päättyy lauantai-iltana kello 20 palkintojenjakoon ja päätöstansseihin Harrinivassa. Voittaja voi hymyillä kuusihevosvoimaisen Yamaha-perämoottorin kanssa, ja perinteiseen tapaan joku läsnäolija saa mukaansa kaikkien kesken arvottavan Kyösti Jokelaisen maalauksen.

Näkemiin Harrinivassa!

Muonion Lohiviikon 2016 tulokset