Muonion lohiviikot päätti rauhoittaa naaraskalat

Muonion lohiviikkojen kilpailussa ei pyydetä tänä kesänä naaraslohia. Kilpailun sääntöjä on muutettu niin, että kilpailukalana on ainoastaan uroslohi.

– Muonion lohiviikot haluaa omalta osaltaan osoittaa, että jokialueen viehekalastajat ovat valmiita kantamaan oman kortensa kekoon Tornion-Muonionjoen eli Väylän lohikannan suojelemiseksi ja vahvistamiseksi, kertoo Muonion lohiviikot ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Niemelä.

Sääntömuutos on tänä kesänä helppo toteuttaa, sillä maa ja metsätalousministeriön asettama nostokoukkukielto pakottaa kalastajat nostamaan lohet joesta haavilla. Näin naaraslohet voidaan palauttaa kotiveteensä vahingoittumattomina.

Muonion lohiviikot ry on järjestänyt lohensoutukilpailuja vuodesta 1993. Yhdistyksen pääperiaatteena on aina ollut lohensuojelu ja lohen palauttaminen Väylään.

– Olemme pitäneet kilpailujen yhdessä lohiseminaareja, joilla olemme tuoneet esille vaatimustamme lohen meripyynnin rajoittamisesta, Niemelä muistuttaa.

1 kommentti tuotteelleMuonion lohiviikot päätti rauhoittaa naaraskalat

  1. Hei, tämä on kommentti.
    Poistaaksesi kommentin, kirjaudu sisään ja lue artikkelin kommentit. Jokaisen kommentin kohdalla on linkki, josta voit halutessasi muokata tai poistaa kommentin.