Lohiviikko soudetaan Peltsin suojeluksessa

Peltsi soutamassa. Kuva: Hanna Roimaa
Peltsi soutamassa. Kuva: Hanna Roimaa

”Se on selittämätön tunne, jonka vuoksi moni jaksaa elää”, kuvailee tämänvuotisen Muonion Lohiviikon suojelijaksi lupautunut toimittaja, tunnettu kalamies ja Lapin ystävä Mikko ”Peltsi” Peltola hetkeä, kun vieheet on laskettu veteen.

Tervehdyksessään Peltola korostaa lohen merkitystä Länsi-Lapin elinvoimaisuudelle ja vaatii valtiota huolehtimaan Tornionjoen lohikannan vahvistumisesta.

”Väylän vapaus on asia, josta kannattaa iloita, joka päivä.”

Muonion Lohiviikon soutelukisa käydään tänä vuonna kahdessa jaksossa. Ensimmäiselle jaksolle veneet lasketaan Väylään maanantaina 24. heinäkuuta kello 19, kun lohen viikkorauhoitus päättyy. Jakso päättyy keskiviikkona 26. heinäkuuta kello 12.

Toiselle kilpailujaksolle venekunnat pääsevät torstaina 27. heinäkuuta aamukahdeksalta. Toinen jakso päättyy perinteisesti kisaviikon lauantaina puolenpäivän aikaan.

Suurimman lohen nostajalle on tänäkin vuonna palkintona lohivene ja kisan nuorimmalle lohen saajalle Jaakko Martimon lahjoittama stipendi.

Perinteiseen tapaan Lohiviikon ohjelmaan mahtuvat Nuorten harrikisa keskiviikkona ja Lasten onkikilpailu torstaina sekä tietenkin palkintojenjako ja päätöstanssit lauantai-iltana.