Kari Väisäsen 17-kiloinen vei lohiviikon voiton

Kari Väisänen ja 17-kilon kojamo. Kuva: Juho Jerisjärvi
Kari Väisänen ja 17-kilon kojamo. Kuva: Juho Jerisjärvi

Lohiviikon viimeinen yö tuotti punnituspaikoille kuusi kalaa, joista ei kuitenkaan ollut haastajaksi johtokalalle. Jussi Koivuniva nosti aamuviideltä Torpanniskasta 11-kiloisen naaraslohen, ja Antti Rauhala sai pari tuntia myöhemmin 9,35 kilon uroksen Jalkosen Saarikoskesta. Ne toivat lopputuloksissa kuudennen ja seitsemännen sijan.

Muonion Lohiviikon 2017 voiton ja lohiveneen nappasi siis Kari Väisänen. Hän nosti 17 kilon ja 115 sentin uroslohen Puristakoskesta perjantain vastaisena yönä kahden aikoihin.

Vaikka edellisvuosiin verrattuna heikko lohivuosi ja kuluneen viikon liki helteinen sää enteilivät Muonion lohiviikosta hiljaista sekä osanottajien että saaliin puolesta, näin ei käynyt. Kilpailijoita souteli Väylällä peräti 127, ja kaloja tuotiin punnitukseen 51 eli enemmän kuin viime vuonna.

”Tämä osoittaa, että lohiviikko on kalastajille tärkeä tapahtuma jo sinänsä. Sää tai saaliin todennäköisyys eivät ratkaise osanottoa”, miettii kilpailunjohtaja Juha Niemelä.

Muonio lohiviikko huipentuu palkintojenjakoon Harrinivassa lauantai-iltana kello 20 ja sen jälkeen perinteisiin päätöstansseihin.

Muonion lohiviikon 2017 tulokset