Helle lamautti lohen

Lohiviikkojen toinen kilpailujakso ei tuonut tuloslistalle suuria uutisia. Mittakaloja tuli keskiviikkona iltapäivällä kaksi, torstaina aamuyöllä yksi ja aamupäivällä yksi, yhteensä siis neljä 32 tunnin kuluessa.

– Lohta on ja se liikkuu, mutta helteen vuoksi se on täysin flegmaattinen. Vesi on noin 17-asteista, sanoo kilpailunjohtaja Juha Niemelä.

Marjaksia vapautettiin toisen kilpailujakson aikana jopa enemmän kuin saatiin saalista.

– Itse kilpailun suojelijakin Jasper Pääkkönen pääsi vapauttamaan keskiviikkona kahdeksankiloisen marjaksen, Niemelä kertoo.

Kolmannelle ja viimeiselle kilpailujaksolle lähdetään puolen vuorokauden levon jälkeen perjantaiaamuna kahdeksalta. Sääennuste lupaa lämpimän kelin jatkuvan, mikä ei ennakoi kovin hyvää lohestuspäivää.

– Lauantain vastaiseksi yöksi on luvattu hieman viileämpää. Asetamme toivomme nyt siihen, että silloin voittokalat kiinnostuisivat vähän syöteistäkin.

Viimeinen kilpailujakso päättyy lauantaina kello 12. Päivälevon jälkeen sekä lohensoutukilpailun että nuorten harrikisan palkinnot jaetaan Harrinivassa kello 20 alkavassa tilaisuudessa. Palkintojenjaon jälkeen on vielä juhlan ja tanssin aika.